Dienstag, Oktober 03, 2006

The village

Χαζεύοντας σήμερα τις ειδήσεις άκουσα για την κοινότητα των Άμις. Πρόκειται για μια θρησκευτική κοινότητα που ζει αποκομμένη από το σύγχρονο κόσμο. Μιλούν μια διάλεκτο Γερμανικών και ζουν χωρίς ηλεκτρισμό, τηλέφωνα ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή! Οι μετακινήσεις τους γίνονται με κάρο, ενώ και τα ρούχα παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Όταν λέει ενηλικιωθούν μπορούν να επιλέξουν αν θα συνεχίσουν να ζουν εκεί ή αν θα βγουν στο δικό μας κόσμο. Το παράδοξο είναι ότι η πλειοψηφία επιστρέφει…

(Για dvd δεν το συζητάω! Κρίμα γιατί θα έβρισκαν πολλές ομοιότητες!)


4 Kommentare:

Anonym hat gesagt…

Γιατί; Άσχημα ήταν στο σκοτεινό χωριό; Το έχω και πρόσφατο τώρα.. Μια χαρά περνούσαν όλοι και το βασικότερο ήταν το οικονομικό.. Ήταν όλοι τους πιο κοντά και δεν είχε κανείς να ζηλέψει κανέναν.. Το μόνο που τους διαφοροποιούσε ήταν η ευστροφία, η όρεξη για εργασία και η ευρυματικότητα.. Εσωτερική ομορφιά!
Έτσι ίσως και να ήταν καλύτερα..

LuiLox hat gesagt…

Εντάξει τώρα, μην τα ισοπεδώσουμε και όλα! Ο κόσμος προοδεύει (..λέμε τώρα!). Εδώ ένα black out γίνεται και παραλύουν τα πάντα. Θα μου πεις όπως μάθει ο καθένας. Σωστό! Αλλά με την ιατρική? Είναι να μην τη δέχεσαι?
Πάντως οι Άμις νομίζω ότι κυκλοφορούν κανονικά έξω απλά ζουν διαφορετικά, οπότε ξέρουν και πως ζουν οι υπόλοιποι.

Εσύ δηλαδή θα επέστρεφες?(…σκέψου, ούτε το iPod σου!:p)

Anonym hat gesagt…

Κοίτα, κανένας δε θα είχε iPod εκεί.. Τι να πω! Μπορεί να πήγαινα για λίγο να δω πως είναι (..και μετά μάλλον θα έφευγα τρέχοντας!) Απλά εγώ προσεγγισα το θέμα απο άποψη να είχαν μείνει τα πράγματα εκεί πίσω.. Δε ξέρω.. Δεν είμαι της πόλης τελικά; Τι να πω; Με τρομάζω ώρες ώρες! Είναι όμως να μη μου βάλεις δίλημμα! Αν έχω δίλημμα την πάτησες!.. Ζυγός.. Τι να πώ; Δε το κάνω επίτηδες!..

LuiLox hat gesagt…

Εγώ πάλι ως κριός έχω πολύ...σταθερό χαρακτήρα!(Βέβαια αποτελώ μοναδική περίπτωση!)
Σήμερα που το ξανασκέφτομαι δίκιο έχεις, τι να την κάνεις την τεχνολογία? Σκοτούρες! Καλύτερα σε σπηλιά!!!

υ.γ.: Δηλαδή ούτε εσύ δεν έχεις καταλήξει...to be or not to be?!